På grund af alvorlig sygdom i firmaet, så modtager vi ikke nye ordrer.

Du har dog mulighed for at kontakte os for en liste over firmaer vi kan anbefale eller evt. Skriv dit spørgsmål, benyt en af disse emails:


Vi sælger derfor også alle vores domæner som enkelt dele, evt kan du også købe hele firmaet HvepseEksperten.dk inkl alle domænerne
Kontakt os for at høre mere. Det koster dog mobilePay (40506069): 125,- for at få mere udførlig information ...

Alt du skal vide om jordbier

Kontakt os om Jordbier fjernelse / bekæmpelse:

  • KUN i Nordsjælland og København
  • Og oplys om: navn, adresse, postno, by, mobil, om du har mobilePay, og beskrivelse af hvor Jordbierne flyver fra

Navnet jordbier er en fælles betegnelse for alle gravebier. Som f.eks. murbier er jordbier også enlige bier, hvilket betyder de kun brødføder deres egne larver, og ikke lever i kolonier. Der findes her i Danmark mere end 50 forskellige arter af jordbier, og de kan både være små eller på størrelse med en almindelig honningbi.

Jordbier bygger typisk reder på solbeskinnede steder. Det kan f.eks. være løst sand, græsplæner, blomsterbede og lignende.

De graver med deres kindbakker og gangene deler sig ofte, så der er plads til flere larver.

Hver gang fyldes med pollen og bien lægger et æg. Larverne overvintrer derefter og forpupper sig det efterfølgende forår, hvorefter den forvandles til en voksen bi.

Som andre bier kan alle jordbier stikke, men gør det meget sjældent, det er faktisk er en læggebrod, da dronningen lægger æg med brodden. Jordbierne skal selvfølgelig IKKE bekæmpes. Deres brod er svag, og jeg har aldrig hørt om nogen der er blevet stukket af en jordbi, og de spiller uden tvivl en vigtig rolle for bestøvningen af visse frugtbuske og træer.

Dels fordi de dør af det, men generelt er de meget fredelige. Det er vigtigt at huske at bier er meget vigtige for naturen, idet de bestøver planterne. Der er derfor ingen grund til at bekæmpe dem så længe man kan undgå at genere dem.